Spolna privlačnost

Na parceli, ki jo urejujem je bilo potrebno izkopati nekaj metrov jarka in vanj položiti telekomunikacijske cevi. Za to delo sem najel Albanca – slednjih je v Žalcu že kar zajeten odstotek. »Moj« Albanec je bil star okoli Abrahama.
Tistega sobotnega popoldneva torej kreneva v smeri moje parcele na Studencah. Prispeva in takoj mu odkažem delo, sam pa se spravim k kuhanju kosila. Vsake toliko časa odidem v preveriti, kako delo napreduje, vmes z delavcem tudi malo pokramljava, o tem in o onem. Ob eni takšnih mojih kontrol spregovoriva o savnah. Ugotoviva, da imava oba rada tako knajpanje kot savnanje. »Morava enkrat iti skupaj«, zatrdi Albanec. »He, he«, se nasmehnem sam v sebi in si rečem: »Tega filma pa ti ne boš videl«

Po nekaj urah je bi jarek skopan, cevi položene in zasute. Dober gostitelj kot sem bil, sem svojega delavca še povabil k zgodnji večerji. Poleg raznih prilog in solate je bil na jedilniku puranji medaljon – svinjini sem se upoštevajoč islamsko vero mojega gosta, odpovedal. Moj Šiptar je pohvalil mojo kuho in le še pomiti sem moral posodo, preden se vrneva v dolino. Med pomivanjem moj gost obsedi. Sem in tja med nama še pade kakšna beseda. Nenadoma utihne in po nekaj sekundah zaslutim senco, ki se mi bliža z leve. Obrnem se v to smer in zagledam svojega Šiptarja, le še kakšen meter od mene. S spuščeno desnico, me je po vsem sodeč hotel, oprostite, zgrabiti za jajca. Z dvignjeno levico pa najbrž prijeti za vrat, me pritegniti k sebi in me poljubiti. »Brr« je zadonelo v meni. Grozljiva misel.

Ko se moj nesojeni ljubimec dovolj približal sem dvignil svoji dlani s katerih je še kapljal detergent za posodo in z rokama istočasno lopnil po njegovih ramenih. S svojo levico po »ljubimčevi« lopatici v smeri proti meni, z desnico pa proti drugemu ramenu, proč od mene. /to je tehnika striga, ki jo poznamo iz Jiu jitsa/. Posledica strižnih sil je povzročila da je njegovo telo zarotiralo za 180 stopinj. Z desnico sem nadaljeval s tehniko, in podlaht zagozdil pod njegov vrat ter rahlo povlekel nazaj, vse do meje , da je izgubil ravnotežje in bil s hrbtom naslonjen name, povsem pod mojim nadzorom. Nekaj sekund sem ga obvladoval v tem položaju, toliko da je dojel situacijo, nakar sem ga odrinil od sebe in izpustil, rekoč: »Ne se hecat«!
Pogovarjava se dalje, kot da se ni ničesar incidentnega zgodilo in končno odrineva proti dolini. Pripeljem ga do njegovega stanovanja, ustavim in čakam da izstopi. Ob slovesu poskuša sprenevedaje svojo levico položiti na moje bedro. Z roko mu to namero preprečim, ga prijazno pogledam in počasi odkimam. Ne vem kaj je tisti hip videl v mojih očeh, a roko je hitro pritegnil k sebi, zamomljal je le še: »Do vidženja« in se pobral.

Nekaj dni za tem, po napornem druženju na teniškem igrišču, sedimo v športnem parku in pijemo pivo. Razpoloženi družbi sem povedal kaj se je dogajalo na mojem vikendu zadnjo soboto. Večina jih je zabodeno gledala, le Jože se je zakrohotal na vsa usta in povedal: »Za hudiča Rado. Lahko si le čestitaš. Čez šestdeset jih že imaš, pa še vedno si spolno privlačen!«
Krepko ga dregnem pod rebra in se zakrohotam še jaz.

1 misel na “Spolna privlačnost

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Urednikova beseda