Replika dr. Ihanu

Nepreslišano: prof. dr. Alojz Ihan, 2. Dnevnik 8. julija

Povezava:

https://www.dnevnik.si/1042992539/slovenija/nepreslisano-prof-dr-alojz-ihanffsddf

Replika dr. Ihanu

Za dr. Ihana gotovo ne velja, da je kovačeva kobila običajno bosa. Dr. Ihan je odlično poskrbel za svojo imunost, in tudi še ne spada v skupino 65 +, ki menda že ima načet imunski sistem.  Svojo vitalnost, dr. Ihan preliva v znanstveno delo in že tretje leto tudi neumorno, v publicistično dejavnost.  Skoraj tedensko ga zasledimo v kašnem mediju, kjer nam odstira skrivnosti številnih koronskih različic.  Tako nam že zdaj na začetku julija, v kolumni z gornjim naslovom,  za letošnjo jesen vizionarsko napoveduje hudo nevarnost zaradi omikrona. Hkrati pa nam že v drugem stavku ponuja zaščito. Cepljenje.  In to kombinirano cepljenje,  hkrati tudi proti omikronu in gripi.  Brez poprejšnjega vpogleda v človekovo klinično sliko.

Hitrost (že v drugem stavku) s katero je dr. Ihan prešel na bistvo (cepljenje) me je skorajda »snela s tečajev«.  Takšna naglica je običajna za piarovske agencije.  Znanstveniki pa bi s svojimi teksti morali biti bolj metodični. Še posebej ob svojih pozivih, da naj zaupamo znanosti. Težko nam bo to storiti, spoštovani dr. Ihan. Ob takšnih propagandnih tekstih že ne.

V nadaljevanju dr. Ihan, apelira na našo obzirnost do tistih ljudi, z tako oslabelim imunskim sistemom, da jim niti cepljenje ne pomaga več.   Tozadevno se bomo morali pri naših obiskih v zdravstvenih ustanovah še bolj samozaščitno obnašati. 

Oslabele pa najbrž povsem izločiti od družbe (moja opomba).  Če kaj, potem smo mnogi preteklo zimsko sezono ugotovili, da širjenja covida ni mogoče nadzirati.  Letošnji januar in februar so s covidom in njenimi različicami okužile (če gre verjeti testom) široke ljudske mase.  Tki. stroka je bila lahko le statistični in nemi opazovalec širjenja bolezni.  Širjenje se je čudežno ustavilo, takoj ko se je politika odločila in umaknila medijski fokus proč od epidemioloških težav in ga preusmerila na vojno v Ukrajini.

Prekuženje, ki je nekoč veljalo, kot precej dobra zaščita proti bolezni je po novi, dr. Ihanovi doktrini nekaj, čemur se velja z gnusom izogniti. Prekuženje po njegovem vodi v kronične bolezni in skrajšano življenjsko dobo.

Moja, zgoraj izražena skepsa sicer ne velja medicinski stroki v celoti. Slednjo še vedno cenim, vendar le v tistem delu, ko se ukvarja kurativo.  Nadzor nad preventivo pa želim še vedno obdržati v svojih rokah. Vse kar je manj od tega vodi v totalitarizem.

Rado

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Urednikova beseda