Kdor drugemu jamo koplje…

Življenjske resnice se kažejo na najpresenetljivejše načine. Včeraj sem znova videla, kako deluje karma. Ali palica.

V wellnessu, kjer sem začela delati pred nekaj tedni, je kakor povsod, tudi nekaj ribarije. To je izraz, ki ga mlajša generacija ne pozna, pomeni pa drgnjenje osebnosti ob osebnost, pri čemer pride na dan marsikaj. Kakor vedno, skupnost opazuje prišleke, jih vrednoti in rangira. Na osnovi tega pa jih potem »postavlja na pravo mesto«. Jaz sem očitno stopila na žulj »bleščeči zvezdi« tega establišmenta, ki se je z vsemi topovi zapodila vame. Tega sem že navajena, saj se zgodi vedno, kadar se priključim novemu kolektivu. Ta je še posebej zanimiv, saj je čisto mednaroden in se bolj ali manj pogovarjamo v angleščini, ne v nizozemščini, kakor bi bilo pričakovati glede na lokacijo. Ženske so tukaj bolj ali manj enake, samo zvezda ima vedno ful mejkap in toliko nakita, da kar zvenčklja. Do mene je pretirano ljubezniva. Prva stvar, ki me je vprašala, je bila ali delam tudi »medicinske« tretmaje. Tega sicer ne delam, niti nimam pojma, kakšni medicinske tretmaji se delajo v wellnessu, ampak sem ji z užitkom odgovorila, da jih seveda tudi delam. Potem je bil kak teden mir, včeraj pa so vse špansko govoreče dame šle v ofenzivo.

Bilo je nekaj neljubih pripetljajev, ki bralca ne bi zanimali, ampak predzadnja masaža je pa bila zanimiva. To je bila duo masaža za par. Zvezda si je seveda vzela relaks masažo, meni pa je preostala športna masaža, ki je lahko ob koncu dneva, po dolgih urah dela, še posebej težka. Obe sva bili utrujeni, dan je bil težak in soparen. Moj klient je na vprašanje, ali ga kaj boli, pojasnil, da ima musklfiber od športa, drugače pa je v redu. Jaz se torej vržem nanj z vso težo in hitro ugotovim, da je nekaj narobe. Ali možak smrka, ali pa ga boli. Ampak noče pokazat. Zdrži nekaj minut mučenja, potem pa se začnejo kazati nenavadni simptomi. Malo bolj pritisnem in iz njega se izvije čuden vdih ali izdih, glasu pa nobenega. Mi je bilo v hipu jasno, da nima polnih sinusov, ampak pred njegovo damo ga pa nisem hotela vprašati, ali je masaža zanj premočna. Če je žena, potem ga itak pozna in ve, za kaj gre. Če ima pa ljubico ali damo, na katero želi napraviti vtis, potem mu pa ne bom kvarila predstave. Naslednjo uro se delam, kakor da izvajam odlično, globoko športno masažo, ampak bolj božam zrak nad klientom.

Zvezdi pa se je pokazala resnica o kopanju jame. Njena dama, ki je hotela relaks masažo, se je izkazala za hudičevo trd oreh. Ko sta oba klienta zapustila sobo, sem ju vprašala, ali je bila masaža v redu. Rekla sta, da je bila super. Možakar je bil še posebej navdušen!

2 misli na “Kdor drugemu jamo koplje…

 1. Rado pravi:

  “Jaz se torej vržem nanj z vso težo in hitro ugotovim, da je nekaj narobe”
  He, he, Ubogi revež!

  Zanimiva zgodba. V masažnih salonih so torej čisto specifične situacije.

 2. Rado pravi:

  Toliko žensk na kupu,
  je gotovo vir permanentnih napetosti. Pravzaprav bi bil zapis o tem dobrodošel.
  včeraj pa so vse špansko govoreče dame šle v ofenzivo“. Tole pa sploh!

Komentarji so zaprti.

Urednikova beseda