Popolna rit

Ob pisanju današnje teme, so mi misli ušle v simbolizem v umetnosti 19. stoletja. Simbolizem kot odgovor na naturalizem, deloma pa kot zatekanje k prikritemu pisanju zaradi cenzorskih posegov v literaturo.

Živimo v časih navidezne demokracije. Opravili smo z brezbožnim socializmom in zdaj – končno – živimo na svobodi. Nimamo več 133. člena na podlagi katerega so nam umikali prispevke. A kljub vsemu, zdaj imamo brezimnega cenzorja – čisto benigno se mu reče administrator. In slednji brez pojasnila umika tekste. Ker naj bi avtorji tu in tam s svojim pisanjem prizadeli in pri-zadevali ranljive skupine. V ranljivo skupino seveda štejem tudi administratorja. Slednji so namreč hipersenzibilni – ali bi vsaj morali biti – in vse kaže, da za vse nas detektirajo kaj je dobro in kaj je pretirano. So pravi “Übermensch-i” torej.

Najbolj toksična obtožba je seksizem. Ker je deset feminističnih aktivistk (ranljiva skupina!) lahko užaljenih, lahko brezimni cenzor tekst umakne. Da se ne bi zameril prav tem, običajno zelo vplivnim ženskam. Pa čeprav gre za povsem zaseben tekst, za katerega portal ne nosi odgovornosti. Kaj si lahko predstavljamo pod pojmom “popolna rit”? Lahko gre za osebo,

a) ki je že čisto moralno diskreditirana in ji sočlovek ne more zaupati v prav ničemer.

b) Lahko pa tudi gre za osebo, ki ima svojo zadnjo plat v idealnih gabaritih (razmerje ozkost bokov, širina zadnjice in prehod v stegna). Kot vidite spola tu ne omenjam. In tako pridemo do mojega današnjega plavanja. Bil sem že skoraj povsem pripravljen za plavanje. Le plavalno kapo in ušesne čepke sem si še natikal, ko ob robu bazena zagledam mlado osebo.

Bila je (oseba) na dolgih nogah in imela je popolno rit. Boki, rit, stegna. Pravi zlati rez.

Za hip sem prenehal dihati!

Vsi proporci “so štimali”. Zastal sem za trenutek in memoriral videno (za hude čase) . Sledil je rahel počep, odskok in že je božanska rit izginila pod vodno gladino. Njen zlati rez pa se je še dolgo zatem odslikaval v mojih očeh. Ja, Fibonacci je že davnega leta gospodovega vedel o čem govori.

2 misli na “Popolna rit

  1. MonaLisa pravi:

    Pojem “popolna rit” je v današnjem času izmaličen in prav grdo izrabljen. Z mediji indoktriniran folk sedaj misli, da je popolna rit takšna, kakršne imajo “kardašianke”, ki so svojo izmaličenost uspele prodati kot nekaj vrhunsko estetskega. Vse je stvar marketinga, tudi popolne riti in popolne prsi, pa nos, ustnice in kaj jaz vem, kaj še vse. Zelo mi ugaja, da se zna še kdo zagledati in nato ceniti kak kos nepotvorjene anatomije. Poleg tega pa je na svetu za vsakega nekaj. Eni imajo radi majhne ritke, drugi ogromne, nekateri ploščate, drugi izbočene. Torej za vsak okus nekje raste primerna rit! Kakšen bi bil svet, če bi bile vse riti enake…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Urednikova beseda