Izmišljotina “Ranljivih skupin” in druge civilno iniciativne zablode

Ozke interesne skupine družboslovne inteligence, so si izmislile termin “Ranljive skupine”.

Človekovim pravicam iz ustave, ki nam zagotavlja enakost pred zakonom, so različne civilne iniciative priredile in na novo kategorizirale ljudi (V imenu koga? Kdo jih je pooblastil? Ali obstaja družbena razprava na to temo?). S terminom “Ranljive skupine” terjajo posebne pravice za ženske, za Rome, za istospolne,(naključni vrstni red) . . . .

Dalje te družboslovne civilne iniciative na novo pišejo pravila medsebojnih odnosov med spoloma. Zaradi dobrih pozicij v medijih, v pravnih strukturah, nas “šolajo” kaj je v medsebojnih odnosih med žensko “ja” in kaj “ne”. Te civilne iniciative želijo biti pametnejše od milijone različnih interakcij med moškimi in ženskami (samo v Sloveniji). Navezovanje stikov med spoloma, zapeljevanje in odzivanje ali (in) zavračanje ima na tisoče obrazov. Na tisoče različnih načinov. Mnogi moški in mnoge ženske vemo, da “ja” ni vedno “ja” in da tudi “ne” ni vedno ne. Igra, ki od pamtiveka poteka med moškim in žensko je raznolika, da bolj ne more biti. Prizadevanja feminističnega lobija je po vsem sodeč, zajeziti moško spolno moč, ji nadeti uzde, jo kriminalizirati. Jo prilagoditi lastnemu zmanjšanemu libidu.

Rivalstvo med najmočnejšo kohezivno zvezo, med zvezo moškega in ženske je močno po volji neoliberalnih sil. Sprti posamezniki so lahka tarča kapitala.

Predvsem misleči ljudje ne smemo dovoliti, da se bo končna rešitev sprejemala v ozkem krogu pravnikov in ženskih družboslovnih krožkov. Razprava ni v interesu feminističnega lobija, ki v nameri po hitri uveljavitvi lastnih zamisli, direktno pritiska na za zakonodajna telesa in si želi takojšnje uveljavitve. Nujna je interdisciplinarna obravnava pobud.

2 misli na “Izmišljotina “Ranljivih skupin” in druge civilno iniciativne zablode

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Urednikova beseda