Vojaki (desne) revolucije

Zelo predvidljivo in znano še iz časov pred Machiavellijem. Pravkar »odstopljena« Hojs in Travner sta zgledna vojaka revolucije. Za idejo bosta dala tudi svoji karieri. Pritisk nanju je bil, po pretiranih ukrepih v zvezi z zaporami in zdaj, ob preiskavi zoper Počivalška, preprosto prevelik. Janša je iz zakladnice velikega Machiavellija posegel po znanem ukrepu žrtvovanja. Naj ju javnost »raztrga« le da bo ideja revolucije preživela in da bo glava revolucije nedotaknjena.

Ta korak nazaj bo spremljala kanonada »madžarsko« orientiranih medijev, ki bodo poizkušali preglasiti najdene indice iz preiskave. Udbovsko komunistična zarota in globoka država bosta priročna izgovora za pokritje česarkoli, kar bo pač navrgla preiskava.

Sledila bo naslednja faza – premier bo izvlekel novega asa iz rokava, novo afero, ki bo preusmerila pozornost javnosti. Ob tem se gre čuditi anemičnosti opozicije. Vse skupaj jemljejo kot igro, ki jo sicer izgubljajo, ampak po resetiranju bo drugače. Takrat bodo spet zmagali. Pa ne bodo, kajti ne gre za igro, zdaj gre zares. Kulturno vojno imamo zaboga. V polnem razmahu.
Zbudite se ljudje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Urednikova beseda