Spoštovani minister, dr. Janez Poklukar

Zahvaljujem se vam za vabilo k cepljenju, ki ste mi ga poslali prejšnji teden. (Upam, da je vabilo zares vaše, kajti bilo je nepodpisano in nežigosano). Vabilu se ne bom odzval. K tej odločitvi me vodijo tako osebni kot splošni razlogi.

K osebnim razlogom spada moje prepričanje o veliki verjetnosti, da sem na korono naravno odporen. To prepričanje črpam iz svoje odpornosti za gripo, za katero sem zbolel zgolj enkrat v življenju in to takrat ko sem se v svojih srednješolskih časih edinokrat cepil proti gripi . Živim zdravo in verjamem, da se me bo tudi korona izognila. Če bi se mi to vendarle zgodilo, se bom umaknil iz javnosti in jo prebolel. Verjetnost, da se me bo korona lotila v svoji najhujši različici, je majhna in sem pripravljen tvegati.

K splošnim razlogom o odklanjanju vaše ponudbe spada dejstvo, da kot zdravilo, ponujate pripravek, ki je nastal z gensko manipulacijo. Mnogi Slovenci živimo s prepričanjem da že gensko modificirana hrana ni dovolj preizkušena in jo odklanjamo že več kot desetletje, ko so nam jo preko atlantskih trgovinskih sporazumov poskušali vsiliti. Pa se hrana aplicira skozi usta in želodec. Gensko modificiran pripravek, ki ga nepooblaščeno imenujete cepivo, pa se aplicira v mišico in pripravek pride nedotaknjen v našo kri. Kar je mnogo huje kot pri hrani. In zdaj naj kar tako gremo preko tega, za kar smo se borili
desetletje in več?!

Dalje, spada k splošnim razlogom o odklanjanju genskega pripravka, ker zanj niti proizvajalec, niti ministrstvo ne dajeta nobenih garancij in ne prevzemata finančne in druge odgovornosti, če bi se kaj zalomilo pri zdravju, po aplikaciji pripravka. V svojem vabilu se, spoštovani minister, sklicujete na znanstveno in medicinsko stroko. Glede na to da je covid 19 v zelo kratkem času zavzel ves svet, je strokovni tim na katerega se opirate, zelo siromašen. Če gre zares za tako hudo grožnjo človeštvu, potem bi v strokovni tim morali vključiti še mnoge druge profile strokovnjakov; tako sociologe, antropologe, glede na velik udarec ekonomiji, tudi ekonomiste in še mnoge druge. Dosedanja »stroka« je za odločanje o globalnem problemu bistveno prešibka. Pa še to. V končni konsekvenci je obstoječa »stroka« le pastorek politike, ki v resnici odloča o ukrepih.

Verodostojnost vaših, »strokovnih«, proglasov, zmanjšuje tudi ceneni marketing s katerim se vodi celotna kampanja. Posneti propagandni spoti, ki vabijo k »cepljenju« in h katerim ste povabili naše športnike, nekatere estradnike in druge, ki s svojim sodelovanjem pri propagandi kupujejo možnost nastopanja, niso verodostojni. Obžalovanja vredni so tudi nekateri naši strokovnjaki, ki imajo sicer dostop do elitnih mest v naših medijih, a so zavzeli še pisma bralcev, ki po tradiciji sicer pripadajo »plebsu«. Itd., itd.

Cenena propaganda se je začela s češnjo na tortici, že letos januarja, ko se je cepivo pojavilo in nas je predsednik Pahor takoj pozval k »cepljenju«. Hvalil je, da je »cepivo« varno in učinkovito. Le kako je on že januarja to »vedel«, če še danes, osem mesecev kasneje to ni nedvoumno jasno?

Paradigma »boja proti covidu« iz katere izhaja cepilna paranoja, nam je bila vsiljena in ni bila multidisciplinarno pretehtana. Mnogi mislimo, da bi se namesto boja morali covidu prilagoditi. Ubežati mu očitno ne bomo mogli.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Urednikova beseda