Žicanje za seks

Ste brali, a ne?  Tribušona, profesorja dramske igre so policisti ovadili zaradi spolnega nadlegovanje igralke Mie Skrbinac.

Vse je lepo in prav.  Morda ima Mia Škrbinac prav in je Tribušon res daleč prekoračil meje korektnega obnašanja.  In si torej zasluži, da jih dobi po prstih. A ta primera ne smemo posplošiti in ga primerjati z običajnim žicanjem za seks.

Kajti žicanje za seks je staro kot je star človeški rod. Nagovarjanje je del človekovega dnkaja.  In ko poskušamo doseči privolitev (vdajo) nasprotnega (in po novem tudi istega) spola, lahko gremo včasih malo čez rob in se zopet umaknemo če je odpor prehud.  In poskusimo kasneje, če je klima ugodnejša. 
To je del tisočletne igre med obema spolnima partnerjema.  In ta igra dela življenje lepo in razburljivo. In v to igro ne spadajo pravniki s svojimi paragrafi.  In tudi ne spadajo floskule “samo ja je ja”.   Seks ni pravni odnos.  Seks je nekaj mnogo več.

Verjamem, da zna biti nekaj deset feministkam, zbranim okoli Mesta žensk, žicanje zoprno. A takšno je pač življenje. Tudi vsiljiva tv prodaja zna biti zoprna. Jo bomo zdaj ovadili? In akviziterska prodaja. Akviziterjev pred vrati doma se kar ne moremo znebiti. »Ne«, ne zaleže. Na vsak način hočejo priti v
hišo in nam nekaj pokazati. Jih bomo zaradi tega ovajali? Seveda jih ne bomo. Vztrajno in odločno jih bomo zavračali. Slej ko prej bodo razumeli.

Ali bomo ovadili Vlado RS, ki je popolnoma zasenčila naš vsakdan s svojo cepilsko vsiljivostjo, ko nam ponuja izdelek brez garancij. Vsakršna vsiljivost je del našega vsakdana. Ljudje se moramo sami znati upreti. Tudi na področju seksualnih odnosov. Če nam ponudba z druge strani ne paše
bomo vztrajno in odločno govorili NE. Brez prisotnosti pravnikov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Urednikova beseda