Intervju z veleposlanikom

Vzniknila je nova afera. Odgovorna urednica na RTV SLO naj bi skrajšala intervju z izraelskim veleposlanikom. Tudi če je to res, v čem bi naj bil problem? Politiki izkoriščajo medije za promocijo lastne agende, uredniki pa so kvalificirani presoditi, kdaj so šli čez rob. In jim smejo samopromocijo in
nesmisle omejiti.

Ni pa zmogla izraelskega veleposlanika omejiti odgovorna urednica pozimi 2018, še v času Cerarjeve vlade. Takrat ko je pri nas tekla polemika o priznanju Palestine. Bili smo tik pred priznanjem Palestine in so v tem smislu dovolili izraelskemu veleposlaniku, da pove svoje stališče na RTV SLO. Zame je bil tisti
večer najbolj žalosten trenutek za našo državo, vse od slovenske osamosvojitve dalje. Izraelski veleposlanik je izkoristil svoje minute na televiziji, za odkrite grožnje naši državi. In nihče ga ni ustavil.

S slovenske strani povsem nedopustno in klečeplazno, z izraelske pa povsem nediplomatsko. Od zunanjega ministra Erjavca bi bilo pričakovati, da bo veleposlanika poklical na razgovor. A ga ni. Očitno jim je tudi na Trstenjakovi padlo srce v hlače.

Zbiranje pisem podpore Manici Janežič Ambrožič je v tem smislu nepotrebno, saj je v zadnjem primeru naredila le to kar bi morala storiti že pred tremi leti. Ne dovoliti militaristični besednjak na slovenski TV. Jok izraelskega veleposlanika, »da je dobil le 30 sekund« pa je čisto kalimerovstvo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Urednikova beseda