Projekcija novega sveta

Mnogi smo že v samem štartu (pomlad 2020) čutili, da je nekaj prekleto narobe. Zdaj, po dobrih dveh letih koronske  evforije kasneje  nam je že v širši množici veliki meri jasno, kaj se dogaja.  In da se že riše zemljevid novega sveta. 

Prva faza
Korporacijski in finančni konglomerati so se odločili svet na novo narisati.  S Kapitalom, kot orodjem moči, so začeli po svoji meri urejati družbo.  V svoj projekt so vključili intelektualno elito, ki bo poleg politične elite, ki je že zdaj njihovo pokorno orodje, skrbela za izvajanje njihovih načrtov v organizacijskem smislu.
Široke mase  bomo oskrbljene s temeljnim dohodkom in bomo povsem potisnjene na rob ter ne bomo odločali o ničemer več.  Če bo kdaj kazalo na revolt nas bodo pomirili s “helikopterskim” denarjem. Korporacijske vojske (plačanci), bodo imele eksekucijska pooblastila (glej zametke v Avstraliji). 
 
Prva faza, v kateri so nas uspeli prestrašiti, in medsebojno spreti (zagovornike in nasprotnike ukrepov) se počasi končuje.  Po principu kuhanja žabe so nas pripeljali že zelo daleč. Le uzakoniti bo še potrebno cepljenje, s čimer bo vzpostavljen nadzor.  Polovica ljudi se že v tem hipu na vsak nov ukrep odziva avtomatizirano (ne poskuša z razumom presojati ukrepe). Predvidoma do konca tega leta bo prva faza končana.
 
Druga faza . . .

Zanimivost. Mnogi, ki smo že pred desetletji brali klasike, Orwella. Huxleyja, Asimova in mnoge druge, smo šokirani nad natančnostjo njihovih napovedi, ki so jih zapisali v svojih literarnih delih, ki so takrat veljala za
znanstvenofantastični žanr,  danes po so srhljiva realnost.

 
Posebno opozorilo!
Politična delitev na leve in desne je passe!  Pozabite nanjo.  Nova delitev je na ravni
a) kapitalske elite in intelektualna elite (ki se je večinoma prodala),ter politične
elite (ki je bila prodana že prej)

b) širokih brezpravnih množic.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Urednikova beseda